ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΑΟΥΛΙΑΡΗΣ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΑΟΥΛΙΑΡΗΣ

Στη σελίδα ενός συντάκτη μας στο facebook, ανέβηκε κάποια στιγμή ένα post για την παρουσίαση ενός βιβλίου. Ως γνωστή βιβλιοφάγος, έριξα μια ματιά. Ο τίτλος του βιβλίουΠοτέ χωρίς το πρωινό μου“. Σαφώς και δεν ήταν συνηθισμένος. Σκέφτηκα πως ήταν ακόμα ένα εγχειρίδιο σχετικά με διατροφή και γυμναστική. Κοιτάζοντας καλύτερα, είδα πως ήταν κάτι πολύ παραπάνω από αυτό και θα δείτε παρακάτω το γιατί.
Ανακάλυψα τον έναν εκ των δημιουργών του βιβλίου και μου κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον. Έκανα λοιπόν άμεσα την διαδικτυακή μου έρευνα. Κάτι στη φωτογραφία του, μου έδειχνε δύναμη, σιγουριά και επιτυχία. Δεν είχα πέσει έξω. Ανακάλυψα τον Αργύρη Νταουλιάρη. Έναν άνθρωπο αφοσιωμένο επαγγελματικά στον τομέα του τουρισμού και ότι περικλείει αυτόν. Έναν άνθρωπο που δεν ασχολείται με τον τουρισμό εγωκεντρικά, μα βοηθά μέσω της πλατφόρμας www.innjobs.net , άλλους ανθρώπους να απορροφηθούν επαγγελματικά σε αυτόν τον τομέα. Μιλάμε για έναν άνθρωπο με στόχους, συνέπεια, σοβαρότητα και ισχυρή προσωπικότητα. Έναν άνθρωπο που έχει μεγαλώσει μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας και έχει ως απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ελληνικής κουλτούρας στο κομμάτι των ξενοδοχείων.
Στο χώρο του είναι ήδη γνωστός και σαφώς άξιος θαυμασμού. Ας τον γνωρίσουμε κι εμείς λοιπόν.

    1. Ξενοδοχεία, τουρισμός, διοίκηση επιχειρήσεων, ένα βιβλίο και ιδρυτής του Innjobs.net. Τι αγαπάς περισσότερο; Τι σε κάνει να «τρέχεις» τόσα πράγματα ταυτόχρονα;

Όλα αυτά συνδυάζονται μεταξύ τους διότι έχουν τις λέξεις φιλοξενία, γαστρονομία, πολιτισμός, ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Όλα αυτά βρίσκονται στο πακέτο του τουρισμού. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο ή λιγότερο, διότι όλα εκφράζουν την εξωστρέφεια και την αγάπη.

    2. Μίλησέ μας για την ιδέα του βιβλίου «Ποτέ χωρίς το πρωινό μου». Πώς προέκυψε και που αποσκοπεί;

Το βιβλίο αυτό προέκυψε μέσα από μία σχέση δύο φίλων του Philippe και εμένα. Ξεκίνησε έτσι απλά για την ευχαρίστηση και για να τιμήσουμε την επαγγελματική μας σχέση. Αποσκοπεί στην ανάδειξη του πρωινού γαστρονομικά και πολιτιστικά μέσα από την σχέση των δύο αυτών χωρών, της Γαλλίας και της Ελλάδας και στην ανάδειξη των κατά τόπων περιοχών τους.  Γι’ αυτό είναι και δίγλωσσο.

   3. Ποια η σχέση σου με τον executive chef Philippe Geneletti και γιατί επέλεξες αυτόν τον chef για τη συνεργασία σου στο βιβλίο;

Όπως ανέφερα και προηγουμένως η σχέση με τον Philippe είναι σχέση φιλική που ξεκίνησε επαγγελματικά όταν ετοιμάζαμε κάποια project μαζί πριν περίπου 10 χρόνια και τελικά εξελίχθηκε σε μια συνεργασία ενός κοινού βιβλίου. Δεν θα μπορούσα να επιλέξω κάποιον άλλο, όχι επειδή δεν υπάρχουν εξαιρετικοί chef αντιθέτως, απλά η προσέγγιση του Philippe εκτός από τις μαγειρικές του ικανότητες, διότι είναι Michelin chef, είναι ανθρωποκεντρική και μου ταιριάζει απόλυτα.

4. Που θα βρούμε το βιβλίο και πώς μπορούν να το προμηθευτούν οι αναγνώστες μας;

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στο site www.potexoristoproinomou.com,  στο e-shop μας και έχει ήδη τοποθετηθεί σε δύο επιλεγμένα βιβλιοπωλεία προς το παρόν. Στο «Ανοιχτό Βιβλίο» (Le livre ouvert) και στο “The Book Loft”. Φυσικά στο κοντινό μέλλον θα υπάρξει τοποθέτηση και σε άλλους ενδιαφέροντες χώρους και βιβλιοπωλεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γαλλία.

      5. Μίλησέ μας λίγο για τον άνθρωπο Αργύρη Νταουλιάρη. Ποιος είναι τον ελάχιστο χρόνο που έχει για τον εαυτό του;

Ο άνθρωπος Αργύρης είναι ένα άτομο με ανησυχίες, με αρκετά ενδιαφέροντα, με Γαλλοελληνική σκέψη και διάθεση ζωής, ένα περίεργο μείγμα. Αρκετά αγχώδης, συγκεντρωτικός και παραγωγικός. Η κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα και έχει πολλά διαφορετικά πράγματα στα οποία προσπαθώ να τα κάνω όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί με ευχαριστεί. Σε αυτό βοηθάει η ψυχική μου ισορροπία και η οικογένεια μου.

       6. Ποιος είναι ο επόμενος επαγγελματικός στόχος;

Πολλοί οι επόμενοι επαγγελματικοί στόχοι, πάντα σε ότι έχει να κάνει με τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία. Ξεκινάμε με την Innjobs.net στην οποία έχουμε διακριθεί για την εύρεση εργασίας χωρίς χρέωση στα ξενοδοχεία για την Ελλάδα, για τα καλά μας σεμινάρια και για το καλό και τίμιο consulting μας επίσης και τώρα ήρθε ένα βιβλίο. Κάθε τρείς μήνες η Innjobs.net θα εκτελεί από ένα καινούργιο project. Έχουμε κάνει έναν διετή προγραμματισμό και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά. Η ζωή συνεχίζεται και εμείς την ζούμε καθημερινά. Άρα, αναμένεται νέα μας.

Δε θα μπορούσα να κάνω τίποτα λιγότερο, από να σε ευχαριστήσω προσωπικά, να σου ευχηθώ να συνεχίσεις να επιτυγχάνεις τους στόχους σου, να έχεις πάντα επαγγελματική και προσωπική ισορροπία και οι στιγμές τις ζωής σου να είναι πάντα ντυμένες από ευτυχία.
Είναι τιμή μας που μας έδωσες αυτή τη συνέντευξη και εύχομαι σύντομα να ακούσουμε για τα επόμενα επιτεύγματά σου.
Εύχομαι καλή και δημιουργική σεζόν.

Δέσποινα Πολυχρονιάδη
depypoli@gmail.com
Fb: Despoina Polichroniadi

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •