ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥ. ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ CHEF

ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥ. ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ CHEF

Στο προηγούμενο άρθρο μου, είχα αναφερθεί στο ασθενές μαγειρικό φύλο! Τι καλύτερο λοιπόν από το να μιλήσεις με μια γυναίκα chef, αναγνωρισμένη στο χώρο της εστίασης! Η πρώτη μου γνωριμία μαζί της ήταν στο NOEL στο κέντρο της Αθήνας. Εντυπωσιάστηκα από το χαρακτήρα της, την απλότητα της κι εννοείται τις γεύσεις της! Κυρίες και κύριοι η Ειρήνη Λαγού στο μαγειρικό στόχαστρο του RED LETTER!

1)Πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο ήταν για την Ειρήνη η κουζίνα;
Ερχόμενη από ένα χώρο με έντονα τα στοιχεία ευγενής άμυλας και πειθαρχίας (καθώς το πρώτο μου επάγγελμα ήταν οι Πολεμικές τέχνες κι ο πρωταθλητισμός ). Η πρώτη «ματιά» στην κουζίνα είχε ανάμεικτα συναισθήματα!!! Η μια πλευρά είχε καταιγισμό πληροφοριών με νέες πρώτες ύλες, τεχνικές μαγειρέματος κτλ. κι η άλλη ότι θα ερχόσουν αντιμέτωπος μια νέα «μικρή κοινωνία» που περιλάμβανε την συνύπαρξη «άναρχων” χαρακτήρων σε ένα στρατιωτικά δομημένο περιβάλλον που φάνταζε αδύνατον! Οπότε έπρεπε εν τάχει να διαμορφώσω νέες τακτικές άμυνας-επίθεσης (όπως ήταν και το σύστημα μου στους αγώνες χαχα!). Οπότε ή θα επιβίωνα για να πετύχω το στόχο μου να εξελιχθώ ή θα με έβγαζαν Νοκ-Ουτ! Βρήκα λοιπόν τον τρόπο να επιβιώσω με πολύ κόπο και τακτική.

 

2)Γυναίκα επικεφαλής… αντέχονται σαν χαρακτήρες;
Όσο και στη ζωή!!! Μπορούν να σου δημιουργούν λατρεία, μισός ή και τα δυο ταυτόχρονα όπως μόνο αυτές ξέρουν..χαχαχα. Επί της ουσίας όμως τώρα, πιστεύω ότι έχουν βασικά χαρακτηριστικά όπως οργανωτικότητα, πολυπραγμοσύνη , δημιουργικότητα, ανθεκτικότητα κ.α που είναι καίρια χαρακτηριστικά για επιτυχημένη οργάνωση κουζίνας.

3)Πώς βλέπεις την εστίαση μετά την κρίση covid από το νησί που είσαι;
Είναι γενικώς πρωτόγνωρα φαινόμενα παντού και σε όλους τους τομείς θεωρώ. Μετά από ένα τρίμηνο παγώματος ροής χρημάτων στο μεγαλύτερο μέρος της αγοράς, η επανεκκίνηση της εστίασης είναι δύσκολη και χρειάζεται χρόνο (που ίσως αρκετοί να μη μπορούν να διαθέσουν κιόλας, λόγω έλλειψης κεφαλαίου). Με βασικό μειονέκτημα,την πολύ περιορισμένη πρόσβαση ξένων χωρών για τουρισμό, που είναι κι η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη της εστίασης αυτή την εποχή ,είναι λογικό να υπάρχει αισθητά λιγότερη κινητικότητα! Παρόλα αυτά όμως βρίσκομαι σε ένα νησί με βασικό προνόμιο την οδική και κοντινή σχετικά από όλες τις πλευρές τις χώρας πρόσβαση, πράγμα που με κάνει να αισιοδοξώ λίγο περισσότερο για την φετινή σεζόν. Ήδη υπάρχει μια ροή ελληνικού τουρισμού και πιστεύω θα είναι ανοδική.

4)Ποια είναι η Ειρήνη Λαγού και ποια κουζίνα πρεσβεύει;
Μια νέα (ωραία.. να τα λέμε και αυτά χαχα!!!), φιλόδοξη, πεισματάρα, σκληροτράχηλη φαινομενικά ,αλλά ρομαντική στα κρυφά, που πιστεύει ότι με κάθε τι που κάνει βάζει το λιθαράκι της για να κάνει τον κόσμο τής καλύτερο!  Πρεσβεύω τη ΝΌΣΤΙΜΗ και καλομαγειρεμένη κουζίνα σε διάφορες εκδοχές , βασιζόμενη στη τυπικότητα, εποχικότητα και σε όσες πιο πολλές Ελληνικές πρώτες ύλες είναι δυνατόν.

5)Πού σε βρίσκουμε αυτόν τον καιρό;
Λευκάδα!!! Αγαπημένο μέρος λόγω ομορφιάς αλλά και καταγωγής από Αμφιλοχία (από τη μεριά της μαμάς, με ανάγκασε να το αναφέρω αυτό..χαχαχα).  Εργάζομαι ως Executive Chef στο εστιατόριο Μαργαρίτα στη Χώρα της Λευκάδας και παράλληλα συνεργάζομαι με το Taratsa Open cocktail bar διοργανώνοντας θεματικές βραδιές φαγητό.

ΕΛ: Ήταν χαρά μου να συνομιλήσουμε και να μοιραστώ μαζί σου τις σκέψεις μου. Την εκτίμηση μου και την αγάπη μου την ξέρεις. Εύχομαι ένα όμορφο ξεκίνημα στο νέο σου περιβάλλον, να ταξιδέψει τόσο ρομαντικά όσο το έχεις φανταστεί. Ευχαριστώ.

Σ.Ζ: Η χαρά ήταν όλη δικιά μου, που ενώ ξέρω πόσο δύσκολα είναι στη σεζόν, κατάφερες και αφιέρωσες  λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου για τους αναγνώστες του redletter.gr

Αυτή λοιπόν είναι η Ειρήνη Λαγού και κατά την ταπεινή μου γνώμη… πρέπει να την δοκιμάσετε!!!!!

Σταύρος Ζεάκης
Zeakisstavrosm@yahoo.gr
Fb: Σταύρος Ζεάκης

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •