ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Τελειώνει ο μήνας των διακοπών και μαύρες σκέψεις τριβελίζουν το μυαλό σου. Ποιος γυρίζει τώρα στη δουλειά; Ποιος πάει πάλι σχολείο; Ποιος θα διαβάζει τα παιδιά; Πως θα πληρωθούν οι λογαριασμοί; Και ένα σωρό άλλα σκέφτεσαι και κάπως έτσι φτάνεις στα όρια της μελαγχολίας και της κατάθλιψης.

Αντί δηλαδή να σκέφτεσαι τα θετικά, όπως το ότι είσαι από τους τυχερούς που κατάφεραν να πάνε διακοπές και να ξεκουραστούν εσύ κάθεσαι και μιζεριάζεις. Δεν είναι κρίμα να χαλάς με αυτό τον τρόπο την διάθεση τη δική σου αλλά και των γύρω σου που σε ακούνε να γκρινιάζεις;

Πάρ’το αλλιώς. Η ζωή μας δεν μπορεί να έχει νόημα μόνο το καλοκαίρι. Αξίζει όλο τον χρόνο. Οι διακοπές απλά είναι ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα. Μας βοηθάει να ξεκουραστούμε ψυχικά και σωματικά ώστε να έχουμε δύναμη και ενέργεια για την υπόλοιπη χρονιά.

Να θυμάσαι ότι μέσα στο χρόνο θα υπάρξουν και άλλες ευχάριστες στιγμές. Μια εκδρομή κάποιο σαββατοκύριακο ή και ένα ημερήσιο road trip. Άλλωστε οι αργίες τον χειμώνα είναι πολλές και στους περισσότερους κάνει καλό αυτή η ανάπαυλα.

Να θυμάσαι ότι δεν είναι πάντα αρνητικό το να επιστρέφεις στην εργασία σου. Και δυστυχώς αν μόνο έτσι το βλέπεις κάτι θα πρέπει να αλλάξεις. Για παράδειγμα: πριν ξεκινήσεις το πρωί, φέρε στο νου σου μια αγαπημένη εικόνα ή ένα στιγμιότυπο που σε έκανε χαρούμενη. Φόρα την καλή σου διάθεση και ξεκίνα για μια δημιουργική μέρα.

Επιστρέφοντας στο γραφείο μην πέσεις με τα μούτρα να τα τακτοποιήσεις όλα άμεσα. Δώσε χρόνο στο εαυτό σου να προσαρμοστεί πάλι κι ιεράρχησε τις εκκρεμότητες για να μην πελαγώσεις.

Το κεφάλαιο διατροφή σίγουρα θα θέλει διορθώσεις. Όλοι μας ξεφεύγουμε αυτές τις μέρες. Προσπάθησε και πάλι σταδιακά να μπεις σ’ ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής που θα σε τονώσει. Βάλε ξανά στο πρόγραμμα σου το γυμναστήριο. Θα σε αποτοξινώσει σωματικά και ψυχικά και φυσικά θα σου δώσει την ευεξία που όλοι χρειαζόμαστε.

Επίσης μην ξεχνάς τους νέους στόχους που βάζουμε, μόλις η θερμοκρασία πέσει λίγο. Είναι ευκαιρία να ξεκινήσεις τη σχολού χορού που ίσως παράτησες πέρυσι ή τα μαθήματα ισπανικών που χρόνια θες να ξεκινήσεις κι όλο αναβάλεις.

Και να θυμάσαι: ανεξάρτητα τι εποχή έχουμε, εμείς φτιάχνουμε τις ωραίες στιγμές ανά πάσα στιγμή.

Μαριλία Μωραϊτοπούλου
marilia8@msn.com

 

  •  
  •  
  •  
  •