ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΤΕΛΙΚΑ;

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΤΕΛΙΚΑ;
31 Οκτωβρίου 2020, ο αρχηγός κράτους Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε το κλείσιμο της εστίασης ΞΑΝΑ. Ως αποδιοπομπαίος τράγος λοιπόν, φταίει για τα αυξανόμενα κρούσματα του ( όχι και τόσο επικίνδυνου -βάση της γνώμης αρκετών επιστημόνων) ιού.

Όλο αυτό μου θυμίζει ένα ανέκδοτο που έλεγε για την κόλαση που πάγωσε! Λένε ότι τα ανέκδοτα βγαίνουν μέσα από την καθημερινότητα και ναι, η παγωμένη κόλαση βγήκε σίγουρα μέσα από τις κουζίνες.  Μας επέβαλαν μάσκες μέσα σε φωτιές και θερμοκρασίες κόλασης… μας επέβαλαν γάντια πάνω από τις σχάρες που η θερμοκρασία λυγίζει ακόμα και σίδερο… μας επέβαλαν το 50% της χωρητικότητας του εστιατορίου… μας επέβαλαν αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών και σε όλα αυτά είπαμε ένα μεγάλο ΝΑΙ. ΝΑΙ στην δημόσια υγεία, ΝΑΙ στο πρόσταγμα των επιστημόνων, ΝΑΙ στην απόλυτη προστασία του πελάτη, όσο επιζήμιο και αν είναι για την τσέπη μας. Μετά από όλα αυτά τα ναι, μετά από όλο αυτό που δεχτήκαμε σαν εστίαση,  μας στέλνετε σπίτια μας ΠΑΛΙ, μας ΠΑΓΩΝΕΤΕ. Η «πεινασμένη» εστίαση φωνάζει ένα μεγάλο γιατί όπως φωνάζει ένα υποσιτισμένο παιδί.
Οι χώροι της εστίασης στην Ελλάδα,  τηρούν τους νόμους του covid shield και δεν το λέω εγώ,  μου το λένε τουρίστες που τρώνε από τα χέρια μου κάθε μέρα,  μάλλον τρώγανε. «νιώθουμε  πιο ασφαλείς στην Ελλάδα, παρά στην χώρα μας”. Αυτό καταφέραμε μέσα σε ελάχιστους μήνες εργασίας αλλά μάλλον δεν είναι αρκετό για τους επιστήμονες.
Για έναν ακόμα μήνα λοιπόν, η κόλαση θα παγώσει πάλι. Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι δεν θα είναι ένας μήνας αλλά παραπάνω και μάλιστα πιστεύω πως ό,τι κι αν κάναμε, θα μας έκλειναν ξανά. Σίγουρα υπάρχει μίσος στην εστίαση.  Δεν είναι λογικό να μπορείς να βγεις, να μπορείς να πας εκδρομή εκτός Αττικής αλλά να κινδυνεύεις μόνο σε μαγαζιά εστίασης που ίσως είναι τα πιο ασφαλή από τον covid. Δε μπορείς να δίνεις χιλιάδες και εκατομμύρια ευρώ για τον γνωστό πια σε όλους δρόμο περιπάτου, αλλά να μην τονώνεις το σύστημα μεταφορών και συγκοινωνιών με οχήματα, οδηγούς και δρομολόγια, αλλά να κλείνεις το καφέ και το εστιατόριο, στο οποίο εδώ και μήνες κάθονται το πολύ τέσσερα άτομα σε αρκετή απόσταση με άλλα τραπέζια και με σερβιτόρους που φοράνε μάσκες και πνίγονται. Δε μπορεί να μη σκέφτηκαν πως οι πλατείες θα γεμίσουν τριπλά και τετραπλά μέσω αυτών των νέων μέτρων από ότι ως τώρα.
Κύριοι της διοίκησης με τα πτυχία και τις σπουδές σας, εγώ ένας απόφοιτος λυκείου, δεν σας εμπιστεύομαι. Δεν έχω επιλογή στην απόφαση μονόδρομο να αφήσετε άνεργο το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Ελλάδας αλλά το χρυσό, για εσάς, χάπι των 540 εύρο ως ένδειξη συμπόνιας,  Θα ήθελα να το δώσετε εσείς προσωπικά σε έναν οικογενειάρχη πατέρα ή μητέρα και να τους κοιτάξετε στα μάτια.

Μάγειρες,  σερβιτόροι,  μπάρμαν, μπαργούμαν,  λατζέριδες, προμηθευτές, εργοδότες ΚΟΥΡΑΓΙΟ.

Σταύρος Ζεάκης
zeakisstavrosm@yahoo.gr
Fb: Σταύρος Ζεάκης

  •  
  •  
  •  
  •