ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ!

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

  1. Να τα θυμάσαι όλα και καλά και άσχημα!

Δείτε το παρελθόν σας από μια εξωτερική οπτική. Ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μία ψυχολογική και ρεαλιστική  απόσταση, είναι να φανταστείτε τον εαυτό σας να παρατηρεί ένα γεγονός από μακριά, σαν να αφορά τη ζωή  κάποιου άλλου. Αυτό βοηθά στο να γίνει η ανάμνηση λιγότερο έντονη και επίπονη και να περάσετε στον απολογισμό του βιώματος, ώστε να θέσετε τις νέες βάσεις από εδώ και στο εξής.

      2. Αναζητήστε νέες εμπειρίες, νέες πίστες για νέες καταστάσεις.

Μια γνωστή συμπεριφορά με την οποία δείχνουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν, είναι με το να μη δοκιμάζουμε νέα πράγματα. Προτιμούμε να μένουμε στο σπίτι μας, να επισκεπτόμαστε τα ίδια μέρη και να ακολουθούμε την ίδια ρουτίνα. Νιώθοντας ένα ψυχικό βάρος κι ένα συναισθηματικό σούρσιμο Αυτό μας κρατά παγιδευμένους στα ίδια σενάρια ζωής και γυρίζουμε αυτόματα με γρήγορες σκέψεις σε σκηνές που μας  θυμίζουν το παρελθόν μας. Επικεντρωθείτε στη δημιουργία νέων βιωμάτων με προοπτικές  για το μέλλον.

  1. Μην πέφτεις στην παρακολούθηση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στη σημερινή εποχή της κοινωνικής δικτύωσης, το να κόψεις κάθε επαφή  με το παρελθόν που θέλεις να «ξεφορτωθείς » είναι αρκετά δύσκολο. Ακόμη κι αν έχεις σβήσει από τους δικτυακούς σου φίλους άτομα με τα οποία δε θέλεις πια καμία επαφή, πιθανότατα να υπάρχουν κοινοί γνωστοί, με αποτέλεσμα να μαθαίνεις νέα τους από τη μεταξύ τους συνομιλία και διαδικτυακή επαφή.

Το να βλέπεις   φωτογραφίες και δημοσιεύσεις πρώην φίλων ή συντρόφων δεν σε βοηθά να προχωρήσεις, αντιθέτως σπαταλάς ενέργεια, χρόνο  και σε απορροφά να βλέπεις πως προχωρούν εκείνοι την ζωή τους.

 

  1. Μην σκέφτεσαι τι δεν έκανες …Ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος  για το αν μια επιλογή ή απόφαση, θα σου είχε προσφέρει καλύτερη ζωή κι θα σου είχε εξασφαλίσει την  ευτυχία στο παρόν και το μέλλον.  Προχώρα με γνώμονα το τι γίνεται σήμερα και τι θες και προσπάθησε να εξελίσσεσαι προς το καλύτερο
  2. Μάθε να προσπερνάς και αν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου μπορείς και να συγχωρείς.Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να θέλεις πολύ, μα πάρα πολύ  να σου δοθεί η ευκαιρία να εκδικηθείς, κατά τα πρότυπα του, «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο» ή να ελπίζεις ότι αργά ή γρήγορα η Θεία δίκη θα βάλει μια τάξη στα πράγματα και θα δικαιωθείς επιτέλους!. Τα συναισθήματα αυτά, όμως, μόνο κακό μπορούν να σου κάνουν και να επιτρέπουν στην πληγή να αιμορραγεί, αφού σε πονάει  συνεχώς, φέρνοντας στην επιφάνεια δυσάρεστες μνήμες από το παρελθόν. Όταν θα καταφέρεις να μη νοιάζεσαι και να μην ενοχλείσαι από όλα όσα  σε πλήγωσαν κάπου ,κάπως, κάποτε και αναλάβεις και εσύ τη ευθύνη των τότε επιλογών σου, θα καταφέρεις κι εσύ να απελευθερωθείς και να κατακτήσεις την ηρεμία και την ευτυχία.

 www.michalopoulou.gr – info@michalopoulou.gr

http://epsynews.blogspot.com/

www.facebook.com/ @michalopoulousofia /@kentropsichologiaslogoueuexias\

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικα αρθρα: