LINGUINI AL PESTO

LINGUINI AL PESTO

Τι είναι λοιπόν το al pesto. Πάμε πολύ πίσω στην Ρωμαιοκρατία. Οι τότε λεγεωνάριοι, παρασκεύαζαν ένα παρόμοιο πολτό που το ονόμαζαν «Μορέτουμ». Κατά την άποψή τους, τους παρείχε την δύναμη και την αντοχή για την μάχη …. Θα μπορούσαμε να πούμε κάτι σαν τον μέλανα ζωμό των αρχαίων Ελλήνων!

Τι θα χρειαστούμε;

  • 100 γραμμάρια φρέσκο βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
  • 50 γραμμάρια καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι πιπέρι
  • 50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • 100 γραμμάρια ελαιόλαδο

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ με λίγη ποσότητα λαδιού, ίσα ίσα να βοηθήσουμε να αναμειχθούν τα υλικά. Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μπλέντερ και ρίχνουμε κορδόνι το υπόλοιπο λάδι. Διορθώνουμε στο αλάτι και στο πιπέρι. Αφαιρούμε το pesto μας από το μπλέντερ και να βάζουμε σε ένα μπολ.

Βράζουμε τα λιγκουίνι και προσοχή δεν τα κρυώνουμε με νερό ούτε τα λαδώνουμε. Όπως σουρώνουμε τα μακαρόνια από το νερό τους, τα προσθέτουμε στο μπολ με το pesto μας. Ανακατεύουμε ευγενικά έτσι ώστε το pesto να αγκαλιάσει το μακαρόνια μας. Για χρώμα θα πρότεινα να βάλετε 3 χρώματα τοματίνια.  Αν θέλετε προσθέστε λίγο ακόμα παρμεζάνα!

Tips

Να είστε γενναίοι στην ποσότητα του pesto! Θέλουμε το μακαρόνι με σάλτσα και όχι στεγνό!!!!!

Για εμένα το σκόρδο στο pesto, είναι το Α και το Ω οπότε μην το φοβηθείτε αν σας πέσει λίγο παραπάνω!

Σταύρος Ζεάκης
zeakisstavrosm@yahoo.gr
Fb: Σταύρος Ζεάκης

 

  •  
  •  
  •  
  •