ΜΟΥΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

ΜΟΥΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

Σήμερα η πρόταση για γλυκό ταιριάζει με την εποχή και έρχεται να δώσει τη λύση στη ζέστη. Θα γαργαλίσει τον ουρανίσκο μας, θα τολμούσα να πω ερωτικά, αφού μιλάμε για πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων, σε συνδυασμό με την απόλυτη δροσιά. Θα φτιάξουμε μους γιαουρτιού με κομπόστα σύκου και μαστίχα.

Υλικά για την κομπόστα σύκου

1. 1 κιλό σύκα φρέσκα, πλυμένα και ξεφλουδισμένα
2. 350γρ. ζάχαρη
3. 2½ φλιτζάνια νερό
4. χυμό από ½ λεμόνι
5. 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

Υλικά για την μους γιαουρτιού

1. 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
2. 3/4 κουτ. γλυκού μαστίχα τριμμένη
3. 100ml κρέμα γάλακτος
4. 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη μους: χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τμηματικά, τη μαστίχα και κατόπιν το γιαούρτι λίγο λίγο, μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Τοποθετούμε τη μους στο ψυγείο.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Βράζουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τα σύκα. Τα σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά μόνο και τα ρίχνουμε σε μπολ.
Συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι μέχρι να μείνει το μισό και περιχύνουμε τα σύκα με αυτό. Αφήνουμε να κρυώσουν. Σερβίρουμε τη μους γιαουρτιού σε μπολάκια, προσθέτουμε ένα δυο σύκα και την περιχύνουμε με λίγο από το σιρόπι τους.
Μπορεί αυτή η συνταγή να έχει λίγο υψηλό βαθμό δυσκολίας, πιστέψτε με όμως, το αποτέλεσμα είναι φανταστικό! Ο συνδυασμός σύκου με μαστίχα είναι κάτι απίστευτο. Καλή επιτυχία.

Tip: στο σερβίρισμα μπορείτε να τρίψετε και ξύσμα λεμονιού ή λάιμ για ακόμη περισσότερη φρεσκάδα.

 

Ανδρέας Γιαννόπουλος
andreas.yiannopoulos23@yahoo.gr

  •  
  •  
  •  
  •