ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΛΕΡΤ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΛΕΡΤ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μπορείτε και δεν είναι καθόλου  ντροπή. Το διαδίκτυο είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας και μας  επηρεάζει σε κάποιο βαθμό και στις προσωπικές μας σχέσεις και συναναστροφές.Συμβουλές για ασφαλές διαδικτυακό φλέρτ:

 1.Δεν  αγνοούμε  τα σημάδια.
Το φαινόμενο των ψεύτικων προφίλ στα «social media», είναι γεγονός και είναι σύνηθες. Υπάρχουν χιλιάδες  άνθρωποι που επικοινωνούν μέσα από ψεύτικα προφίλ  παρουσιάζοντας μια ψεύτικη ταυτότητά τους. Πρόκειται για ένα είδος διαδικτυακής εξαπάτησης που μπορεί να έχει επικίνδυνες  συνέπειες.  Τα τελευταία χρόνια  ακούμε για διάφορα περιστατικά βίας, εκβιασμού, εκφοβισμού κτλ.

2.Δεν προχωράμε γρήγορα το φλερτ  εκτός διαδικτύου.
Αν τυχόν  σου ζητήσουν αμέσως και άμεσα να επικοινωνείτε εκτός  της εφαρμογής γνωριμιών αλλά και να ανταλλάξετε  προσωπικά μηνύματα κ.α, να θυμάστε πως οι επιτήδειοι  ξέρουν πως τα apps- εφαρμογές και τα sites γνωριμιών μπορούν εύκολα να εντοπίσουν εκείνους που χρησιμοποιούν ψεύτικα προφίλ  κι έχουν ανάρμοστη  συμπεριφορά, για αυτό επιδιώκουν συνομιλία εκτός της εφαρμογής.

3.Έλεγξε το προφίλ του ατόμου που μιλάς.
Μπορούμε να κάνουμε  μια διαδικτυακή έρευνα για το πρόσωπο . Εκτός από το όνομά του, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το όνομα του και κάποιες από τις φωτογραφίες του στην αναζήτηση εικόνων της Google, ώστε να δούμε  αν είναι ένα αληθινό  πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση, σταματάμε  να  επικοινωνούμε  μαζί του/της , αν διαπιστώσουμε  έστω κι ένα «ύποπτο» στοιχείο  του ατόμου.

4.Αν δεν θέλει να σε συναντήσει…
Έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διαδικτυακής επικοινωνίας, αν βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες  για να μη σε συναντηθείτε, ίσως να μην  έχει πει όλη την αλήθεια για εκείνον. Μπορείς  να του μιλήσεις ειλικρινά και να ζητήσεις τους πραγματικούς λόγους,  για τους οποίους αρνείται να βρεθείτε  από κοντά .

5.Λάβετε τα μέτρα σας στην συνάντηση.
Όταν αποφασίσετε  να  συναντηθείτε, πρέπει να έχετε κάνει ένα σχεδιασμό. Προτιμήστε να συναντηθείτε  σε έναν δημόσιο χώρο, ενημερώστε έναν φίλο σας, ώστε να ξέρει πού βρίσκεστε  και με ποιόν, αποφύγετε  την κατανάλωση αλκοόλ ή ουσιών , μην διστάσετε  να φύγετε  από το ραντεβού αν παρατηρήσετε οτιδήποτε σας ενοχλήσει.

6.Χρησιμοποιείστε τα διαδικτυακά «εργαλεία».
Υπάρχουν πολλά διαδικτυακά προγράμματα κι εφαρμογές που μπορείς να έχεις  στον υπολογιστή και το smartphone σου για ασφάλεια, διότι  δεν μπορείς να ξέρεις τι θέλει πραγματικά από εσένα ένας άγνωστος/η που ανταλλάσσετε  μηνύματα. Υπάρχουν,  εφαρμογές οι οποίες δημιουργήθηκαν για  την ασφάλεια μας  και μπορούν να μας  βοηθήσουν  να μην κινδυνέψουμε να επιστρέψουμε σπίτι μας  και να ειδοποιήσουν τους οικείους μας αν χρειαστούμε την  βοήθεια τους.

Σοφία Π. Μιχαλοπούλου,
Κλινική Ψυχοπαθολόγος,Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Σύμβουλος,
Ενηλίκων, Παιδιών&Εφήβων

 www.michalopoulou.gr – info@michalopoulou.gr

http://epsynews.blogspot.com/

www.facebook.com/ @michalopoulousofia /@kentropsichologiaslogoueuexias

  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικα αρθρα: