ΠΩΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ. Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

ΠΩΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ. Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Την έχω συστήσει ξανά. Πωλίνα Νικολιδάκη. Η νέα συγγραφέας του έρωτα και συνάμα παλιά μου αγαπημένη συμμαθήτρια. Το τρίτο της μυθιστόρημα κοσμεί ξανά τα ράφια των βιβλιοπωλείων. Μας κάνει την τιμή να μας δώσει μια όμορφη συνέντευξη και χαρίζει σε μια αναγνώστρια το τελευταίο της βιβλίο “Το ράντζο του έρωτα“.

  1. Πωλίνα μου, τρίτο βιβλίο σου που βλέπουμε στα ράφια των βιβλιοπωλείων εδώ και μήνες. Πώς νιώθεις κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένα έργο σου και αποκτά πραγματικές σελίδες, εξώφυλλο και το βλέπεις να κοσμεί τα ράφια;

Χαίρομαι πολύ γιατί αποτελεί έκπληξη για μένα. Από την πρώτη φορά που μου τηλεφώνησαν από τον εκδοτικό οίκο και μου είπαν ότι ενδιαφέρονται για συνεργασία, μέχρι και ένα τηλεφώνημα πριν από μερικές βδομάδες, εκπλήσσομαι που οι ιστορίες μου χαράζουν την πορεία τους από το μυαλό και την καρδιά μου, μετά στην οθόνη του υπολογιστή, στο γραφείο του εκδοτικού οίκου, στα ράφια των βιβλιοπωλείων και στους τελικούς αποδέκτες: τις αναγνώστριές μου. Καμαρώνω πολύ. Είναι κάτι που δεν περίμενα ποτέ όταν τις έγραφα και είμαι περήφανη.

        2. Το ράντζο του έρωτα τι ιστορία κρύβει από πίσω; Τι σε ενέπνευσε και το έγραψες;

 Σε κάθε βιβλίο μου πειραματίζομαι με ένα άρλεκιν κλισέ. Ήθελα να γράψω κάτι για έναν σέξι καουμπόη και να ξεφύγω από τον πιο ραφιναρισμένο άντρα, με τη λαμπερή ζωή και τα καλοραμμένα κοστούμια. Επίσης ήθελα να αποτυπώσω χαρακτήρες με βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις που μόνοι τους βάζουν εμπόδια στον εαυτό τους και την ευτυχία τους.

          3. Από τους ήρωες και των τριών βιβλίων σου, ποιος είναι περισσότερο εσύ;

 Κάθε πρωταγωνίστριά μου έχει πολλά στοιχεία που έχω ή θα ήθελα να έχω. Αλλά λέω κάτι που έχω ξαναπεί. Αγαπώ σαν άντρα τον Όλιβερ και την Έμμα σαν γυναίκα. Έχω αρκετά κοινά με την Έμμα και τον Όλιβερ θα τον ερωτευόμουν σε τρία δευτερόλεπτα μάλλον αν τον γνώριζα. (δες Έρωτας σαν Τέχνη).

 

  1. Τι θα συμβούλευες τους νέους συγγραφείς. Αυτούς που πιάνουν κι αφήνουν το στυλό. Τι πιστεύεις ότι θα τους βοηθούσε;

Να διαβάζουν. Τα πάντα.

       5. Ετοιμάζεις και τέταρτο; ή θα κάνεις μια παύση;

 Έχω αρκετές ιστορίες στο συρτάρι μου. Το τηλεφώνημα που ανέφερα παραπάνω ήταν…για το τέταρτο. Το έχω στείλει για έλεγχο στον εκδοτικό. Ας ελπίσουμε να πάρει το πράσινο φως. Εγώ εντωμεταξύ, ψάχνω για εξώφυλλα. Ελπίζω όχι άδικα.

  6. Οι άνθρωποι γύρω σου, ποιο από τα τρία προτιμούν;

 Δεν είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει έντονη προτίμηση σε κάποιο. Έχει σχέση με το ποιο διάβασαν πρώτο νομίζω, οπότε βλέπω ίσως μια μικρή τάση προς τον Έρωτα στις Κυκλάδες.

   7. Η κατάσταση που ζούμε (καραντίνα-κορονοιός κτλ), αισθάνθηκες ότι σε επηρέασε σε συγγραφικό επίπεδο;

 Όχι. Είμαι λόγω φόρτου εργασίας σε συγγραφική παύση και ο εγκλεισμός δεν το άλλαξε αυτό. Συνέχισα την εργασία μου σε φουλ ρυθμούς μέσα στην καραντίνα, οπότε δεν βρήκα τόσο χρόνο όσο ήθελα για να γράψω. Ευτυχώς, όπως προανέφερα, έχω back-up!

   8.Όλα τα βιβλία σου έχουν μέσα τη λέξη έρωτας. Τι είναι για σένα ο έρωτας; Τι σου εμπνέει τον έρωτα και τι είναι το πιο δύσκολο που έχεις κάνει για έναν έρωτα;

  Προφανώς ο έρωτας είναι σημαντικός για μένα. Απλά είμαι των άκρων και δεν μπορώ τις μέτριες καταστάσεις. Δεν μπορώ να αναρωτιέμαι αν με θέλει ο άλλος, να με κοιτάει και να μην κάνει κάτι, να νιώθω τη χημεία και να μην υπάρχει σταθερό ενδιαφέρον από τον άλλον. Θέλω το 120% της προσοχής του άλλου, θέλω επιβεβαίωση, θέλω συνεπή συμπεριφορά. Σχετικά με το τελευταίο σκέλος της ερώτησης, η απάντηση είναι μονολεκτική. Υπομονή.

Δέσποινα Πολυχρονιάδη
Depypoli@gmail.com
Fb: Despoina Polichroniadi

 

 

  •  
  •  
  •  
  •