ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ

Σήμερα η συνταγή είναι βγαλμένη από εφηβικές αναμνήσεις, τότε που δειλά δειλά πειραματιζόμουν με γεύσεις και υλικά. Είναι όμως διαχρονική αξία στη γεύση και αρέσει σε όλους. Πάμε να φτιάξουμε προφιτερόλ με έτοιμα mini κρουασανάκια.

Τα υλικά μας λοιπόν είναι:

  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κακάο σκόνη
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέιγ ή σοκολάτα
  • ένα σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας (amaretto, tia maria, κονιάκ)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί. Τη ζάχαρη, το κακάο, το αλεύρι και το γάλα. Βράζουμε σε κατσαρολάκι μέχρι να φουσκώσει το μείγμα. Αφού βράσει, καλύπτουμε τη σάλτσα σοκολάτας με μεμβράνη να ακουμπάει επάνω, ώστε να αποφύγουμε τη δημιουργία πέτσας και για να μην πάρει μυρωδιά από τρόφιμα του ψυγείου. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να κρυώσει. Κατόπιν, αποσύρουμε από το ψυγείο και χτυπάμε με αβγοδάρτη ή ραβδομπλέντερ το μείγμα μας ώστε να αφρατέψει.

Σε ένα γυάλινο μπολ ή μικρά μπολάκια κόβουμε τα κρουσανάκια στη μέση και τα τοποθετούμε στη βάση του/των μπολ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας και διακοσμούμε με πουράκια, καραμελίτσες, κουφετάκια ή και ξύσμα σοκολάτας ακόμα και φρέσκα φρούτα (φράουλα, μάνγκο κλπ).

Είναι ένα εξαιρετικό και εύκολο γλυκό που τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας.

Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία.

Tip: το λικέρ προσθέστε το αφού κρυώσει η σοκολάτα

 

 

 

 

 

 

Ανδρέας Γιαννόπουλος
andreas.yiannopoulos23@yahoo.gr

  •  
  •  
  •  
  •