ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά και τα θαλασσινά κι ό,τι συνοδεύει αυτά, είναι η ιδανική πρόταση για γεύμα ή δείπνο!
Μια μακαρονάδα με όστρακα και μαλάκια και το διακριτικό άρωμα του κρόκου Κοζάνης να αναδεικνύει την θαλασσινή γεύση.

Υλικά:

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 10 μύδια με το κέλυφος
  • 6 γαρίδες μεγάλες
  • 4 χτένια
  • 4 καραβίδες (με ουρά ή ολόκληρες)
  • 300 ml ζωμό λαχανικών
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • Λίγο φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 10 τοματίνια κομμένα στη μέση ή τέταρτα
  • 20 ml ούζο
  • 6-7 ίνες κρόκο Κοζάνης
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • θυμάρι ψιλοκομμένο
  • θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

 

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι αλ ντέντε, τα κρυώνουμε και τα σουρώνουμε καλά. Τα λαδώνουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο.
  • Καθαρίζουμε τα θαλασσινά και τα πλένουμε καλά. Τα αφήνουμε να σουρώσουν από τυχόν νερά.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τα λαχανικά για 2-3’. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και τον κρόκο. Μαγειρεύουμε για 2-3’ και σβήνουμε με το ούζο, το οποίο αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και τα τοματίνια και μαγειρεύουμε για 6-7’.
  • Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε προσεκτικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά.
  • Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και τελειώνουμε με τα μυρωδικά.
  • Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με λευκό ή ροζέ κρασί.

 

Κωνσταντίνος Κωβαίος
Chef
kostaskoveos@gmail.com

https://www.facebook.com/chefkoveoskonstantinos
https://www.facebook.com/hospitalityambassadeurs
https://hospitalityambassadeurs.com/el/


 

  •  
  •  
  •  
  •