ΖΕΣΤΗ ΣΟΥΠΑ ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ (GAZPACHO)

ΖΕΣΤΗ ΣΟΥΠΑ ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ (GAZPACHO)
Μπήκε ο Οκτώβριος οπότε νιώσαμε ένα ελαφρύ κρύο!!!!! Η πρόταση μου λοιπόν; Σούπα λαχανικών!
Η Γκασπάτσο είναι μια κρύα σούπα που αποτελεί παραδοσιακό πιάτο της Ανδαλουσιανής γαστρονομίας. Εμείς λοιπόν θα κάνουμε μια μικρή παραλλαγή που πιστέψτε με της αξίζει…

θα την κάνουμε ζέστη!

Θα χρειαστούμε:

5 ώριμες τομάτες 
2 αγγούρια ξεφλουδισμένα και ξεσποριασμένα 
2 κίτρινες πιπεριές 
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης 
1 σκελίδα σκόρδο 
1 μέτριο κρεμμύδι
50 ML σόγια 
500 ml χυμό τομάτας 
Αλάτι- πιπέρι- ζάχαρη- ελαιόλαδο

Χοντοκόβουμε τα λαχανικά μας και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και το λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Στόχος μας είναι να πάρουν τα λαχανικά ένα σκούρο χρώμα ψησίματος χωρίς όμως να καούν. Αφού ψηθούν, τοποθετούμε τα λαχανικά και τα ζουμιά που έχουν βγάλει σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε και τον χυμό τομάτας. Χτυπάμε στην γρήγορη ταχύτητα και μετά τα περνάμε από σίτα. Πριν σερβίρουμε ζεσταίνουμε.

Tips
Προσθέστε σταγόνες ταμπάσκο για μεγαλύτερη ένταση.
Προσθέστε κάποιο κρεμώδες τυρί ( τσαλαφούτι) για να δώσετε πιο μεσογειακή έμφαση.

Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως σάλτσα για ζυμαρικά για παράδειγμα: τορτελίνι σπανάκι με σάλτσα Γκασπάτσο.

Ακολουθεί το άρθρο ηχογραφημένο, σε μορφή Mp3

Σταύρος Ζεάκης
zeakisstavrosm@yahoo.gr
Fb: Σταύρος Ζεάκης

  •  
  •  
  •  
  •